Međunarodno finale natjecanja "Young Car Mechanic 2024"

Od 17.do 21. lipnja 2024. u Vilniusu, Litva, održat će se međunarodno finale natjecanja "Young Car Mechanic", koje će se održati u suradnji s partnerima i kompanijom. Na ovom prestižnom događaju sudjelovat će učenici iz 10 zemalja - najbolji među mladim stručnjacima za popravak vozila.


Ove godine u međunarodnom finalu natjecanja YCM sudjelovat će učenici iz 10 zemalja. Ovogodišnji finalisti su iz Bugarske, Estonije, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Latvije, Litve, Poljske, Rumunjske i Slovačke. Svaki je najbolji mladi automehaničar koji je dokazao svoj talent i pobijedio u nacionalnom finalu.

 

O natjecanju 

YCM natjecanje je posvećeno mladim i talentiranim automehaničarima. Cilj mu je popularizirati profesiju i razviti praktične i teorijske vještine sudionika. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je više od 8.200 učenika iz 460 institucija tehničkog obrazovanja. Ukupni nagradni fond natjecanja iznosi 75.000 eura, koji će se podijeliti učenicima, nastavnicima i školama. U međuvremenu, najveći broj učenika zabilježen je u Grčkoj, Poljskoj i Slovačkoj.

Potpuni popis sudionika međunarodnog finala natjecanja "YCM 2024":
Egīls Ausēj – Latvija

Luboslav Raykov – Bugarska

Sebastijonas Benediktas Čečkauskas – Litva

Béla Bendegúz Göböly – Mađarska

Viktor Vugrinčić – Hrvatska

Tsitsis Argiris – Grčka

Dušan Zavaterník  - Slovačka

Bogdan Aldea – Rumunjska

Kristjan Sula – Estonija

Oliwer Jeger – Poljska

 

Vrijedno je napomenuti da ovogodišnje finale ima i dobrotvornu svrhu. Organizatori žele naglasiti važnost društvene odgovornosti i ulogu profesije automehaničara.

Pripremili smo malo iznenađenje za sudionike. Ne želim još previše otkrivati, ali čvrsto vjerujem da će im se svidjeti naša inicijativa. Ovo je čisto dobrotvorna akcija. Kao tvrtka A. M., vjerujemo da je automehaničar profesija koja je potrebna našem društvu, a njegov rad ima ogroman utjecaj na ljude i njihovu sigurnost. Naše natjecanje promiče ovu filozofiju među mladim učenicima, stvarajući određenu atmosferu za cijelu industriju. "Moći ću reći više nakon međunarodnog finala koje će se dogoditi vrlo brzo", kaže Armands Umbrasco, član uprave.

Partneri natjecanja

Organizaciju natjecanja održavaju poznate automobilske tvrtke, kao što ZF Group, Bosch, Schaeffler, Meyle, Shell, Febi, Continental, Elring, Filtron, Varta, Valeo, NRF, Milwaukee, Delphi i MotoRemo.